Gulltaggen Awards: farvel til gull, sølv og bronse!

Ulike digitale plattformer med ulike forutsetninger skal i utgangspunktet ha samme forutsetninger til å hevde seg, og dette har vært utgangspunktet for en helt ny prisstrategi. Inndelingen med gull, sølv og bronse er nå historie, til fordel for en helt ny prisinndeling!

Bakgrunnen for årets premiestruktur er ønsket om å kunne gi juryene større frihet til å diskutere og vurdere helt ulike bidrag innenfor samme kategori, uten at det ene arbeidet skal gå foran det andre arbeidet. Ulike digitale plattformer med ulike forutsetninger skal i utgangspunktet kunne ha samme forutsetninger til å hevde seg. Det sentrale for årets juryeringsarbeid blir å få frem det som gjør de ulike løsningene gode og unike i sin art, uavhengig av størrelse eller bransjekategori.

Vi har nå følgende inndeling:

  • Shortlist Gulltaggen 2012 (de nominerte til å vinne Gulltaggen 2012 – offentliggjøres på forhånd)
  • Gulltaggen 2012
  • Gulltaggen Grand Prix 2012

I tillegg til at en del utvalgte arbeider kommer på listen over nominerte bidrag som offentliggjøres i forkant av Gulltaggen-arrangmenetet (Shortlist Gulltaggen 2012), kan man i år oppnå utmerkelsen Gulltaggen 2012 og Gulltaggen Grand Prix 2012.

Hver jury innenfor den enkelte kategori har mulighet til å dele ut flere Gulltagger, med fokus på å vektlegge det nyskapende eller unike og inspirerende ved en løsning som i tillegg treffer godt på jurykriteriene forøvrig. En jury kan i samråd med jurygeneral beslutte at det ikke skal deles ut Gulltagger i en kategori dersom kvalitetsnivået tilsier dette.

Hver jury kan i tillegg nominere en kandidat til Gulltaggen Grand Prix, der kun de beste av de beste får delta. Det utnevnes en egen jury som har ansvaret for å beslutte hvilke bidrag som mottar denne utmerkelsen. Kun et fåtall arbeider kan motta tittelen Grand Prix, som henger høyt…

Og vi har en hemmelighet: Det er med glede og sitrende forventning vi kan avsløre at det er designet en helt ny Gulltaggen-statuett i år! Bak den står en av Norges mest anerkjente designere, som selv har høstet internasjonale priser for sitt arbeid…

Denne er vel verdt å vinne dere…