Bli kjent med Christian Westerberg Thoresen

 

Bli kjent med Christian Westerberg Thorsen, juryleder for Årets Sølvtagg under Gulltaggen Awards 2012. – Å juryere alle vinnerne fra Sølvtaggen 2011 kommer til å bli både lærerikt og utfordrende. Det er veldig varierte vinnere, alt fra fantastiske enkeltstående apps til store, integrertekampanjer. Juryen må derfor vri hodet for å finne den beste løsningen totalt sett, uavhengigav kategori, flate og teknologi.

 

Navn: Christian Wsterberg Thorsesen
Stilling: Kreativ leder
Firma:Dinamo Soulpolice
Juryleder for kategori: Årets Sølvtagg

Christian har bred erfaring innen digital kommunikasjon og design, med over 12 års erfaring fra lederroller i bransjen. Sammen med Erlend Tangen Istad brøt han ut av reklamebyrået og etablerte Soulpolice, som i 2010 ble en integrert del av kommunikasjonshuset Dinamo. I Dinamo Soulpolice fungerer han som kreativ leder og digital potet. Christian har vunnet en rekke priser for sitt arbeid iSoulpolice, blant annet ett sølv og to gull i Gulltaggen, ett gull i Gullblyanten, samt to sølv og ett gull i Visuelt. Det har også blitt litt internasjonal anerkjennelse med shortlist og finalist i the One Show ogCannes Lions, bronse i Mixx Awards, feature artikkel i Adobe Edge og FWA, samt gull og to sølv i NewYork Festivals.

Christian har sittet som juryleder de to siste årene i Sølvtaggen, og har vært juryleder i Gulltaggen flere år på rad. I år skal han også juryere kategorien Interactive i New York Festivals.

Christian har undervist ved Robert Meyers kunstakademi og holdt foredrag om interaktiv markedsføring i Norge og internasjonalt, samt skrevet fast om interaktive trender for Grafills nylig avdøde medlemsblad “Snitt”

Årets Sølvtagg
Å juryere alle vinnerne fra Sølvtaggen 2011 kommer til å bli både lærerikt og utfordrende. Det er veldig varierte vinnere, alt fra fantastiske enkeltstående apps til store, integrertekampanjer. Juryen må derfor vri hodet for å finne den beste løsningen totalt sett, uavhengigav kategori, flate, teknologi osv. I tillegg er jo nivået rimelig høyt, i og med at alle jobbene har vært gjennom en juryering tidligere, og har vunnet der. Sånn sett er det bare vinnerjobber vi juryerer, og jeg kjenner at det skal bli morsomt og lærerikt å ta en grundig gjennomgang og diskusjon rundt alle jobbene en gang til.

 

Gulltaggen
Gulltaggen er etter min mening den viktigste arenaen for bransjen vår, men også et inspirerende og flott arrangement for både oppdragsgivere og andre som bare er interesserte. Programmet er som regel variert nok til å favne bredt og godt, og selvepremieringen er jo så klart en god indikator på hvor nivået ligger på jobben man gjør. Jeg forventer masse inspirerende foredrag og eksempler, en og annen jobb man ikke har sett før, garantert masse hyggelig prat og en god fest. Jeg håper forresten også “speaker dinner” blir like bra som i fjor, da jeg havnet på bord med Joshua Davis og David Kelly.

Mobile plattformer og lolpigs
Mobilen kommer man ikke utenom, på alle mulige måter. Vi nærmer oss jo raskt 2014/15, hvor det blir flere “på nett” via mobilen enn via PC`n. Jeg er spent på alle nisjene og de nye tjenestene som blant annet gjennom open graph og sosiale mekanismer vil kunne for alvor sette i gang “disruptive” forandringer i mange bransjer. Det har vært mye snakk om nyttetjenester en stund, noe jeg tror kommer til å bli enda viktigere. Det er vel også snart modent for at man på alvor begynner å implementere konsepter og løsninger somspiller på kryss og tvers av digitale flater og tar i bruk de unike egenskapene som hver enkeltflate og forskjellige bruksmønster innebærer. Og sist men ikke minst vil jeg tro det er store muligheter for at lolpigs blir en større meme enn lolcats.
Utfordringen:
Flermediale, integrerte kampanjer og løsninger som involverer og engasjerer er krevendesaker, både for oppdragsgiver og oss. Og det blir i stadig økende grad et krav for åskape resultater. Jeg tror også at det i fortsetter å bli enda viktigere å mestre den riktig kombinasjonen av spisskompetanse og en helhetlig og sømløs tankegang.

 

MELD PÅ BIDRAG HER. FIRSTEN ER UTSATT TIL 16. MARS

,