Bli kjent med Teodor Bjerrang

Bli kjent med Teodor Bjerrang, grunder av IXD og juryleder for Beste nyttetjeneste under Gulltaggen Awards 2012.  – Det er tjenester som det siste 15 årene har formet vår digitale hverdag. De tjenester vi skaper kan være så sterke og virkningsfulle at de endrer hvordan vi forholder oss til ulike produkter (merkevarer) og ikke minst til hverandre, forteller Teodor om kategorien.

Navn: Teodor Bjerrang
Stilling: Gründer av IXD
Juryleder for kategori: Beste nyttetjeneste

Hva er dine tanker rundt kategorien du skal være juryleder for?

Dette er en meget spennende og ikke minst viktig kategori. Det er tjenester som det siste 15 årene har formet vår digitale hverdag. De tjenester vi skaper kan være så sterke og virkningsfulle at de endrer hvordan vi forholder oss til ulike produkter (merkevarer) og ikke minst til hverandre. Dette gjør denne kategorien utrolig spennende.

Ser frem til neste tjeneste som gir oss en følelse av å våkne opp om 3 år og lurer på “hva gjorde jeg egentlig før denne tjenesten kom……”

Hva gleder du deg mest til på årets Gulltaggen?

Å bli inspirert! …og ikke minst se Sir Tim Berners-Lee og alle de andre  foredragsholderne.

Noen trender for 2012?

Mobilt: Vi vil se store og innovative nyvinninger innen mobil. Jeg tror det kommer enda flere spesial “dingser” med enkle og tydelige tjenesteområder.

TV: Internett vil i år endre TV- industrien og vi vil se enda mer av informasjonsutveksling mellom tjenester som Facebook og Spotify.

Læring: Undervisning vil utnytte Internett og teknologi i større grad. Vi vil se nye måter og modeller for læring gjennom de digitale mediene, eksempel Codecademy.

Skyen: Vi vil se enda bredere bruk av ”Skyen”. Skyen vil gi oss et rammeverk som på en enda enklere måte vil gi oss muligheten til å utvikle produkter som har et stort nedslagsfelt. Eksempel på dette er det norske selskapet WeVideo (http://www.wevideo.com/) som nå gjør det utrolig bra internasjonalt.

Hva er de største utfordringene for bransjen fremover?

Vi må bli bedre på å tørre. Tørre å gjøre nye ting. Tørre og bevege oss utover våre landegrenser. Tørre og heie frem de som tørr.

 

MELD PÅ BIDRAG HER! Fristen er i dag!