Bli kjent med Dennis Tönnkvist

DennisTNavn: 
Dennis Tönnkvist
Stilling: 
Senior Art Director
Firma: 
Try/Apt
ÅRETS JURYGENERAL

 

Hvilke forventninger har du til Gulltaggen 2013?

Mina förväntningar är skyhöga! Både för att jag sätter lite av mitt rykte på spel, men också för att allt är nytt. Vi har haft branschens bästa huvuden på rekonstruktionen av nya Gulltaggen, vi har gått igenom allt ifrån själva priset till jury urvals process, lokalen och ner till när alkoholen får serveras. Årets Gulltagg kommer bli den svåraste taggen att vinna på 15 år, den kommer bli den kulaste att vinna, jag hoppas att årets vinnare skapar avundsjuka ute i branschen. Så kom och njut av showen!

Hvorfor er det viktig for bransjen å være synlig på Gulltaggen?

Syns du inte så finns du inte. Här är din chans att visa upp vad du kan och vad du tror på och det som driver branschen framåt. Och om du inte står på prispallen i år så kan du använda all inspiration du får här för att överbevisa dina kunder att göra det bättre än årets vinnare. För digitalt funkar, och Gulltaggen ska visa dig det bästa av det bästa.

Hva er den viktigste trendutviklingen i 2013? Og hva er de største utfordringene for bransjen fremover?

Den största revolutionen kommer ske på den minsta skärmen, trust me! Vi ser utvecklingsländer som helt hoppat över PC och går direkt på mobil. Asien står för mer än 60% av världens befolkning och 50% av världens internet användare, men knappt uppkopplade i samma utsträckning som vi är i väst världen. Detta kommer att driva utvecklingen framåt mycket snabbare än förut även här i norge, detta sätter press på den annonsdrivna internetekonomin så som den är just nu. Mindre annonsutrymmen ger mindre intäkter. Vi kommer att behöva bli mycket mer kreativa, mer effektiva, göra saker enklare, och skapa “reklam” som folk faktiskt vill konsumera för att vi ska nå utanför den lilla skärmen. Annars kommer vi att bli ett digitalt u-land.

Kort om Dennis Tönnkvist:

Dennis har i over et tiår jobbet i reklamebransjen, både innen automotiv-industrien og telecom. I dag er han Senior Art Director i Try/Apt, og jobber blant annet med Norges store stolthet Solo. Dennis har jobbet i storbyene London, Amsterdam, København og Gøteborg, og vært ansatt i både DDB, LBI og AKQA. Han har studert ved Hyper Island hvor han uteksaminerte i år 2000.

I år er Dennis Gulltaggens Jurygeneral.

Følg Dennis Tönnkvist på Twitter

, , ,