Gullene henger høyere enn noensinne

GulltaggenAwards_kvBidragspåmeldingen til Gulltaggen Awards er stengt, og antall bidrag er talt opp. Til tross for mer enn halvering av antall kategorier fra i fjor, har bidragene strømmet inn. – Det blir knallsterk konkurranse i år. Gullene henger høyere enn noensinne, sier Heidi Johannessen i INMA. Bidragene blir offentliggjort fredag ettermiddag.

Til helgen starter juryeringen, og årets jury kan forberede seg på store kategorier og tøffe diskusjoner. Jurygeneral, Dennis Tönnkvist, er veldig fornøyd med antall bidrag som har kommet inn.

– Når man gjør så mange og store endringer som vi har gjort med Gulltaggen i år, så finnes det alltid en risiko for å påvirke konkurransen negativt. Men nå som bidragspåmeldingen er stengt så har vi fått ett første bevis på at endringene har vært veldig positive for Gulltaggen. Nå står et solid stykke juryarbeid foran oss, sier Tönnkvist.

Spennende prisutdeling

Gulltaggen 2.0 har som kjent fjernet mer enn halvparten av kategoriene siden i fjor. Et av målene har vært å gjøre Gulltaggen viktigere og mer spennende.

– Det ser vi nå at vi er på god vei til å oppnå. Meningen med årets endringer har vært å gjøre Gulltaggen mer relevant og samtidig rustet for fremtiden. Med antallet bidrag i år så ser Gulltaggen Awards ut til å bli riktig spennende!, sier Tönnkvist.

SE ALLE BIDRAGENE HER

Nye statuetter

Den prisbelønte formgiveren Andreas Engesvik, blant annet bak designfenomenet Norway Says, fikk i fjor i oppdrag å designe en helt ny Gulltaggen statuett.

– Den nye Gulltaggen skal si noe om kvalitet og bestandighet. Målet har vært å skape et objekt med et mest mulig tidsnøytralt uttrykk. Nye gulltaggen skal ha en ”must have” faktor som gjør selve prisen, også som objekt mer attraktiv, både å eie og bruke, uttalte Engesvik i forbindelse med lanseringen av statuetten i fjor.

Kun èn vinner av Årets Ærespris

Årets Ærespris deles ut til en enkeltperson, en annonsør eller et byrå som over tid har bidratt mer enn de fleste til å bringe digitalbransjen fremover. Nytt av året er at det kun deles ut én ærespris, det være seg en person, eller et selskap. Årets Ærespris erstatter således kategoriene Årets markedsfører og Årets Byrå. Alle kan nominere kandidater og det er åpent for å nominere både seg selv, sitt byrå/selskap eller andre. Nominasjoner sendes på mail til heidi@inma.no innen 15.mars 2013.

 

For å se tidligere æresprisvinnere, se her i vårt Hall of Fame

 

, , , , , , , , , , , , ,