Bli kjent med Astrid Valen-Utvik

Astrid-V-U_kvadrat_2NAVN: Astrid Valen-Utvik
STILLING: Kommunikasjonsutvikler og eier
FIRMA: Valen-Utvik.no, leverer innhold, workshop og foredrag ift kommunikasjon i sosiale medier

 

Du er Gulltaggens Twitter-dronning, har du noen Twitter-tips til oss?

Twitter er en helt fantastisk informasjon-, inspirasjon- og nettverkskanal! Noen tips for å få nytte av Twitter, må være 1) følg mange nok folk til at du finner noe interessant uansett når du logger deg på (minst 100-200 stk!), 2) bruk verktøy som TweetDeck eller HootSuit for å håndtere alle tweetsene i kolonner for å få bedre oversikt (ikke bruk www.twitter.com) og 3) kast deg inn i diskusjoner med folk der du har noe å melde (man trenger ikke være forfatter eller proff tekstforfatter for å kunne uttrykke seg ok på 140 tegn).

Hva er din rekord i antall tweets på én dag?

Toppene mine ligger nok på de dagene hvor jeg live-twitrer fra seminarer, og om INMA-Heidi husker rett, så ble jeg faktisk utestengt fra twitter på grunn av for mange tweets på kort tid under forrige Gulltaggen. Heldigvis var vi da godt ut i gallafesten, så alle foredragene ble det twitret i fleng fra. I følge statistikken for i år, er min rekord per dag nå på 177 tweets (ja, det var også på et seminar), men vi får se etter Gulltaggen 😉

Hvorfor er det viktig for bransjen å være synlig på Twitter, og sosiale medier generelt?

Når selskaper skal vurdere sin tidsbruk, forstår jeg at Twitter ikke nødvendigvis kommer øverst på listen for de aller fleste. Facebook er den sosiale kanalen hvor flest nordmenn er tilstede, og tilstedeværelse i sosiale kanaler krever en viss tidsbruk og innsats, så man må ofte velge. Jeg mener likevel at særlig bransjen har mye å hente ved å være tilstede på Twitter. Det er kanalen hvor jeg får vite ting først (før det når andre onlinekanaler også), det er et sted for innovatører og opinionsledere, og det er en kanal hvor man kan få vite det meste, om de fleste temaer – om man bare følger de riktige folkaene. Det er også en god kanal for å få inspirasjon og informasjon fra utlandet, og for å bygge nettverk i inn- og utland.

Hvilke forventninger har du til årets Gulltaggen?

Jeg har sett på listen over speakers, og jeg har sett på temaene de skal snakke om – så ja, jeg har store forventninger! Jeg liker veldig godt Gulltaggen som arena, for både det å bli kjent med nye, spennende mennesker, sosialisere med bransjen – og naturligvis viktigst; få impulser fra inn- og utland! Jeg liker veldig godt at det nå står fire flinke damer på scenen, og må si at jeg har store forventninger til å høre hva disse har å si!

Hva er ditt beste Gulltaggen-minne?

Generelt den gode stemningen, de flinke foredragsholderne og ikke minst; det fantastisk teamet av folk som organiserer Gulltaggen, må jeg vel si gjør at jeg har en veldig god opplevelse av Gulltaggen i det store og hele. Om det er noen speakers jeg skal trekke frem, så må jeg si at Chris Brogan, Guy Kawasaki, John Willshire, Avinash Kaushik og selvfølgelig herr Internett him self; Tim Berners-Lee.

Kort om Astrid Valen-Utvik:

Mamma til tre fantastiske Småtroll (9, 7 og 5 år), gift med EkteMannen Glenn, som hun også driver firmaet Valen-Utvik sammen med. Utdannet siviløkonom fra NHH, og har jobbet med salg, ledelse og rekruttering før hun startet eget selskap for 3 1/2 år siden. Glad i hverdagskommunikasjon i sosiale medier, og hverdagslykke i heimen!

Følg Astrid Valen-Utvik på Twitter

, , , , , , ,