DIST lever videre og vinner Årets Sølvtagg

DIST Creative leverer selv etter nedleggelsen. Ikke bare vant de gull og to bronse i Gulltaggens hovedkategorier, bidraget Variable Brain Design for kunden Variér Furniture ble kåret til Årets Sølvtagg.

Sølvtaggen-konkurransen har pågått gjennom hele året, og juryen, med Jan Finnesand i spissen, har kåret de beste bidragene hver måned. Alt i alt har det vært 77 påmeldte bidrag i løpet av 2012, og Variable Brain Design troner nå på toppen av disse.

Stolen Variable Balans er et 30 år gammelt designikon, og DIST Creatives utfordring ble å re-vitalisere den gamle klassikeren og samtidig kommunisere stolens unike egenskaper. Ambisjonene var ikke mindre enn at de ville nå ut med produktet til alle småbarnsforeldre over hele verden. Resultatet var en suksess for DIST Creative, i godt samarbeid med B-Reel.

– Jeg synes det er gøy å lage reklame for en kunde, som ikke egentlig ligner på reklame, og det synes jeg vi har fått til med denne jobben, sier Eirik Sørensen, nå i DDB Oslo.

Torsdag kveld kunne DIST Creative feires en siste gang:

 – Når et byrå legges ned er det jo trist, og det er hyggelig at Dist avslutter i dur og ikke i moll. Det er hyggelig at Dist ender positivt, sier Finn Knudsen, som også har begynt i DDB Oslo.

Teamet bak bidraget stikker i tillegg av med billetter til Øyafestivalen sponset av VG.

Dette sa juryen i sin begrunnelse:

Knallsterkt, nytenkende og relevant konsept sammen med en usedvanlig godt gjennomført produksjon gjør at nettopp denne jobben – blant mange sterke konkurrenter – stakk av med tittelen Årets Sølvtagg.
Her har byrået og kunden løst flere utfordringer med ett og samme konsept. Det er innovativt, inspirerende, interessant, fantastisk flott laget – og innehar en god historie som gjør at man lar seg rive med.
En klar og verdig vinner.

Casevideo: http://www.youtube.com/watch?v=GFQUFohpbG0
Ekstern nettside: http://workforthejury.com/varier/

 

Teamet bak bidraget:
Kreativ leder og Kreatør: Eirik Sørensen
Kreativ leder og Kreatør: Finn Knudsen
Kreatør: Ingrid Lea
Kreatør: Torny Hesle
Kreatør: Thale Høy-Pettersen
Kreatør: Eivind Solberg
Konsulent: Kristian Lyse
Digital Produsent: Arnt Scheele
PR Rådgiver: Thorbjørn Laundal
PR Rådgiver: Cecilie Wærholm
Produksjonsbyrå: B-Reel
Ansvarlig hos kunde: Arild Aakre, Bjørn Pedersen

 

Les mer: Gullvinnere – Kaizerviruset slår ut alle

Les mer; Gullvinnere – SMFB, DIST og Forsbergs Skola

Les mer: Årets Ærespris 2013 –  Rune Paulseth