Daniel Domscheit-Berg

Daniel Domscheit-BergTyske Daniel Domscheit-Berg, teknologiaktivist og forfatter, er nå bekreftet til Gulltaggen 2014. I tre år var Domscheit-Berg talsmann for WikiLeaks, og fungerte som organisasjonens nummer to etter Julian Assange. I september 2010 forlot Domscheit-Berg WikiLeaks sammen med den øvrige staben, grunnet uoverensstemmelser med Assange.

Før tiden i WikiLeaks var Daniel tilsluttet den tyske hackergruppen Chaos Computer Club og jobbet i multinasjonale Electronic Data Systems (EDS) med prosjekter som krevde mer kompliserte løsninger. Han står nå i spissen for det nye prosjektet OpenLeaks som i prinsippet vil fungere på samme måte som WikiLeaks, med det unntak at den som leverer dokumentene her vil ha muligheter til å bestemme hvem som skal få tilgang til lekkasjen.

Daniel var med på alle lekkasjene som har gjort WikiLeaks berømt og beryktet: Videoen som viste de grusomme mordene på sivile og journalister i Irak, valgfusket i Kenya, plyndringen av Kaupthing Bank og dokumentene med diplomatpost, selv om han var ute av organisasjonen under selve slippet. I 2011 ga han ut boken boken Inside WikiLeaks: My Time at the World’s Most Dangerous Website, og i 2014 kommer han til Oslo og Gulltaggen.

Daniel Domscheit-Berg vil holde foredrag på Gulltaggens dag 1 (“Creativity and Technology”) den 8. april. Påmeldingen til Gulltaggen er allerede åpnet.

I disse dager kan du også se filmatiseringen av historien om Daniel Domscheit-Berg og Julian Assange. Spillefilmen “The Fifth Estate” er basert på Domscheit-Bergs bok om hans tid i århundrets mest omtalte og debatterte organisasjon. Se trailer for filmen her:

For mer informasjon, kontakt prosjektleder i INMA; Helle Jentsch (helle@inma.no, 928 55 316)