Ray Kay – Reinert K. Olsen

reinert2

Den norske filmregissøren og fotografen Ray Kay begynte sin karriere som 16-åring på lokal-TV i Haugesund. I dag har han regissert musikkvideoer for verdens største artister, blant annet Britney Spears, Beyoncé, Lady Gaga og Justin Bieber – som i dag har nærmere 3 milliarder visninger på YouTube.

Reinert «Ray Kay» Olsen er for tiden bosatt i Hollywood, LA. Hans arbeid har mottatt en rekke priser, blant annet MTV Awards for beste musikkvideo (”Baby”, 2010). Med over 3 milliarder visninger på YouTube sier det seg selv at den digitale kanalen er en viktig arena for Ray Kay. I et intervju med NRK  har han selv uttalt at han faktisk har sluttet å tenke på hvordan en video skal se ut på tv når han lager den.

– Jeg lager ikke video for TV lenger, jeg tenker kun nett, og da spesielt YouTube og Vevo, forteller Ray Kay. Videre sier han at man må tenke annerledes når man produserer video for nett. Nærbilder er viktige, særlig i arbeid med kommersielle artister.

Påmeldingen til Gulltaggen er allerede åpnet.

For mer informasjon, kontakt prosjektleder i INMA; Helle Jentsch (helle@inma.no, 928 55 316)

Utover arbeidet med musikkvideoer er Ray Kay også en suksessfull fotograf. Han har gjort editorials, reklame, albumcovers, samt reklamer for brands som Pepsi, Mango, KFC, AT&T, Hasbro og selvsagt – det velkjente samarbeid med Try/Apt og Solo – ”Soon to be world famous”.

 Klikk her for å komme til Ray Kay sin hjemmeside