Juryleder Maria Aas-Eng: ACTIVATION

NY_mariaengaasMaria Aas-Eng er i dag Administrerende Direktør i PHD, og har jobbet med digitale medier i snart 15 år. Aas-Eng var tidligere Digital Direktør i Dinamo, og er grunnleggeren av søkeselskapet Outrider. Hun startet sin karriere i reiselivsbransjen, og jobbet i nærmere 7 år for online reisebyrået Ebookers – hvorav halvannet år ble tilbrakt i New Dehli, India.

På Gulltaggen 2014 skal Maria Aas-Eng være juryleder i Activation – en kategori som skal belønne arbeider som evner å utløse konkrete og verdifulle handlinger, gjerne (men ikke nødvendigvis) handling av varer.

 Følg Maria Aas-Eng på Twitter

Hva er dine tanker rundt kategorien du skal være juryleder for?

Jag är speciellt glad för att få lov att vara juryledare för kategorin Activation då detta är enligt min mening en av de viktigaste kategorierna. Att skapa aktivitet i vår kommunikation är ju alltid målet. Activation är en otroligt viktig kategori och jag hoppas jag att vi här skall få se en stor variation av cases: goda e-commerce case där kommunikationen är direkt lönsam, få ta del av och lära mer om always-on kampanjer og optimailisering over tid jag hoppas även att vi skall få se cases där man klarat av att skapa aktivitet kring en kommunikation som inte nödvändigtvis handlar om salg.

Hvorfor er det viktig for bransjen å være synlig på Gulltaggen?

Gulltaggen är idag faktiskt en av de största digitala konferenserna i Europa där vi får besök av några av världens allra bästa föredragshållare. På Gulltaggen blir du inspirerad både av de som står på scenen men förhoppningsvis kanske allra mest av de diskussionerna som sker utanför scenen. En god blandning av folk från hela branschen skapar gir dynamik under ett par spännande dagar – jag glädjer mig.

Hvilke forventninger har du til Gulltaggen 2014?

Som alltid är förväntningarna skyhöga . Vi har i många år blivit bortskämda med en fantastisk konferens och det finns ingen anledning att tro att det inte skall bli minst lika bra i år. Ellers håper jeg på mye spennende foredrag fra veldig gode foredragsholdere – og håper at de kan inspirere oss til å levere enda bedre jobber i årene som kommer.

Hva er den viktigste trendutviklingen for 2014?

De senaste åren har bruk av teknologi blivit allt viktigare, vi har nu möjligheten att träffa mer precist och vi kan analysera mer noggrant. Vi ändrar sakta men säkert sättet att köpa media på och måste bli både mer dynamiska och flexibla i hur vi använder våra mediakronor. Vi ser att förbrukaren nu finns mer och mer på de mobila plattformarna och att de där verkligen startar att aktivera sig. Det skall bli speciellt intressant att följa vad som exempelvis sker med e-handel på mobil plattform under året som kommer och det skall bli ytterst intressant att följa både utvecklingen på WEB –TV samt utvecklingen inom RTB. Det blir också spännande att följa med på ändringen i hur traditionella kanaler spelar samman med de digitala plattformarna, här sker ändringarna otroligt fort.

Hva er den største utfordringen for bransjen fremover?

Jag skulle allra helst vilja svara på frågan, vilka möjligheter har branschen framöver? För samtidigt som medialandskapet blir mer komplext, förbrukaren mer illojal så ger utvecklingen oss bättre verktyg, bättre möjligheter än någon gång att träffa rätt förbrukare med rätt budskap. Vi kan köpa och kommunicera mer kostnadseffektivt och relevant och vi kan kontinuerligt följa med och se om vår kommunikation faktiskt är lönsam. Vi behöver dock mer än någonsin vara fagnerds och engagera oss i utvecklingen, vi måste fokusera på att lära saker som vi kanske aldrig skulle tro vi skulle behöva och vi måste vara beredda på att tänka lite annorlunda än tidigare. Men detta är endast positivt enligt min mening, nu mer än någonsin har du chans att skapa fantastiska resultat med din kommunikation.

 

Meld på dine bidrag her!