– Et godt bidrag skal først få meg til å «feel something»

Dennis Tönnkvist

Dennis Tönnkvist
Juryleder: «Online Video» og «Interactive Ad»
Creative
Hyper

– Hva bør et godt bidrag i «Online Video» og «Interactive Ad» ha?

– Ett bidrag i Online video ska först få mig «to feel something» sen «Make me think» och sist kanske får mig «to do something». För mig har en film i digitala kanaler större krav än andra ställen. En kort, humoristisk enakter fungerar inte här i min värld.

– I Interactive Ad vill jag se nått som får mig att tänka «wow, what’s this? I need to read more». Det handlar om clickability helt enkelt, för alla som surfar runt på det globala datanätverket lider av banner blindness -syndrom.

Klikk her for mer informasjon om kategoriene.

– Hva anser du som den viktigste trenden i din bransje i året som har gått?

– Att man som bedrift är ärlig, transparant och relevant för folk är nått som varit viktigt och kommer förbli viktigt. Kommunicera innifrån ut! Jag tror ingen vill bli kompis med sin tandkräm, pizza eller tampong på Facebook för att få rabatt. Kommunicera nått som är viktigt för dig som bedrift och varför det är viktigt så tror jag du får fans.

– Hvor går veien videre – hvilke utfordringer ser vi i dag og i tiden fremover?

– Jag tror folk kommer ha ännu högre förväntningar på upplevelsen av kommunikation och produkter framöver. Bedrifter som Apple, Chipotle, Volvo, Always etc fortsätter att höja trösklen år för år på båda fronter!

– Annars. Please don’t spam me! Det kommer bara fler och fler kanaler och gadgets att fylla med kommunikation framöver. Att kommunicera från hjärtat som bedrift kommer nå och vara längre än en kul joke. Jag känner att allt för många varumärken beter sig som repetativa stalkers på internet, vem vill vara vän med en sån? Ad-blocker är en konsekvens av det. Tyvärr tror jag fel brasnch får ta smällen.

– Hvilke forventninger har du til Gulltaggen 2016?

– Inga förväntningar just nu faktiskt. Jag är en «här & nu»-person, förväntningarna kommer den dagen jag sätter min fot in på Spektrum.

Klikk her for mer informasjon om frister og regler for innlevering av bidrag.