Jeg ser gjerne at alle svenske kommunikasjons-firmaer melder på sine bidrag til Gulltaggen

Digge Zetterberg Odh

Digge Zetterberg Odh
Jurymedlem: «Mobile» og «Social Media»
Head of Talent and Promotion
The North Alliance

– Du skal juryere i kategoriene «Mobile» og «Social Media». Hva tenker du gode bidrag i disse kategoriene bør ha?

– Som alltid så tänker jag att det bör vara bidrag som är anpassade efter sitt sammanhang, och inte adaptioner på helt vanlig annonsering. Är det i mobilen så ska det bjuda på en upplvelsne som är unik för mobilen. Och som tillför något i mottagarens liv. Är det roligt? Är det smart? Förenklar det livet för mottagaren?

– Hvilke prosjekter liker du aller best å jobbe med selv?

– Projekt eller uppdrag som har ett större syfte, som vill bidra i människors liv och inte bara spamma dem.

– Hva er din rolle i The North Alliance, og hva jobber dere med der i disse dager?

– Jag jobbar främst med PR, både för alla byråer i nätverket, men även för kunder till våra bolag.

– I Sverige har dere jo Guldägget. Hva tenker du som svenske om norske Gulltaggen?

– Nu har jag en speciell relation till Guldägget eftersom jag själv varit projektledare för tävlingen under många år, men generellt är väl nivån på de vinnande bidragen i Guldägget något högre än de som belönas i Gulltaggen. Det kan ju låta oerhört snålt och taskigt av mig att säga så men ser man till internationella tävlingar så är Sverige väldigt mycket mer framgångsrika. De senaste åren tycker jag dock att fler och fler norska bidrag har tagit för sig internationellt också, även om det fortfarande inte är i samma omfattning som Sverige.

– Jag har tjafsat med Norge om det här förut, bland annat i en intervju i Kampanje, men jag lovar att jag gör det för att jag är helt säker på att Norge är fullt kapabla till att vinna lika många priser som Sverige. Så det är en vänskaplig form av hets jag bedriver.

– Hvilke svenske aktører tenker du kunne hatt glede av å melde på bidrag og delta på Gulltaggen?

– Jag skulle gärna se att alla svenska bolag som gör kommunikation även för den norska marknaden deltog i Gulltaggen!

Klikk her for mer informasjon om frister og regler for innlevering av bidrag.