Prat med juryleder i Mobil, Lukas Szachanski

NAVN: Lukas Szachanski
STILLING: 
Digital Advisor 
FIRMA:
Los&Co

 

Hva er drømme-casen i din kategori?
En tjänst som jag önskar att vi på Los&co hade kommit på, och levererat till en av våra kunder och som faktiskt förändrar eller förbättrar någons vardag, helst också något som interagerar med andra fysiska objekt men har mobilen som utgångspunkt.
Jag tycker att förra årets vinnare är ett väldigt bra exempel på detta ,men hoppas på något ännu bättre i år.

Hva tenker du er et minimum for en case i din kategori?

Att man har tagit utgångspunkt i plattformen och situationen denna används i. Det vill säga inte anpassat en lösning för mobil bara för att det var ett krav från kunden.


Ser du selv noen trender eller tendenser i bransjen nå som du synes er ekstra spennende?
Jag vet inte om man skall kalla det är en trend, men personligen så har jag den senaste tiden varit extra nyfiken på smarta sammankopplade enheter (IoT) som först nu egentligen börjar bli mer och mer tillgängliga för “vanliga människor” (se exempelvis Googles sista keynote). Jag menar att detta är något att vi bör se närmare på och finna goda lösningar som utnyttjar dessa produkter i större grad. I mina ögon tänker vår “bransch” fortfarande för mycket på en plattform/enhet åt gången och när vi istället bör vara mycket bättre på att se hela ekosystemet och kundresan där vi förbrukare nås. Så trend eller inte, detta är något jag hoppas på att få  jobba mer med den närmaste tiden i alla fall.