Prat med juryleder i Best bruk av data, Christian Raae

NAVN: Christian Raae
STILLING: CEO
FIRMA: New Work

 

Hva er drømme-casen i din kategori?
Det är ett case som helt tydligt tar i bruk data för att både förstå målgruppen och deras beteende bättre, men också ge insikt/drivkraft till en fantastiskt kreativ idé. Denna fantastiskt kreativa idé skall i tillägg kunna redovisa signifikant ökning i relevant effekt.
Detta var dröm-caset, och jag tror inte vi är här idag, men motbevisa mig gärna ☺

 

Hva tenker du er et minimum for en case i din kategori?
För mig är det inte kritiskt att ett case är end to end datadrivet, jag tror det är en för smal tillnärmning. Ett minimums krav för mig är att caset visar att data har varit en tydlig drivare för antingen effekt, kreativ idé eller insikt.

 

Ser du selv noen trender eller tendenser i bransjen nå som du synes er ekstra spennende?
Kommer kanske inte som en bomb, men jag tycker det är spännande med utvecklingen inom AI. Kanske inte på den makronivå som den oftast diskuteras i, men mer hur man (vi) operativt kan ta i bruk enkel AI för att göra bättre och mer effektiva beslut. T.ex. när man har flera olika stora data-set, och man letar efter mönster och slutledning, superintressant.
Jag tror helt klart att vi kommer att se mer av detta i tiden som kommer.